Vlada dokapitalizirala ribniški sklad

Vlada je za 10 milijonov evrov povečala kapital Slovenskega regionalno razvojnega sklada, znanega tudi kot ribniški sklad.

Cilj dokapitalizacije je zagotavljanje dodatnih ugodnih posojil malim in srednjim podjetjem za omilitev in odpravo posledic energetske krize. Vlada je izvedla tudi nekaj proračunskih prerazporeditev.

Namenska sredstva bo vlada prenesla iz letošnjega državnega proračuna, sklad pa bo prejeta sredstva uporabil za izvajanje finančnih produktov za izboljšanje likvidnosti gospodarskih subjektov z javnim razpisom za ugodno kreditiranje, so na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj zapisali v sporočilu po današnjem zasedanju vladnega gospodarskega odbora.

Upravičenci do pomoči so mala in srednje velika podjetja, ki se soočajo z negativnimi posledicami zadnje energetske krize in posledične draginje, pri čemer bodo imela prednost tista podjetja, ki bodo sredstva usmerila v aktivnosti za obvladovanje porabe oz. izgub energije, bodisi v obliki energetskega pregleda, študije ali elaborata bodisi vlaganj v energetsko učinkovitost, so pojasnili na ministrstvu.

Vlada je na današnji seji odbora za gospodarstvo odločila tudi o prerazporeditvah pravic porabe v letošnjem državnem proračunu, ki so med drugim

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav