Vlada začasno prekinila obravnavo zakona za pomoč turizmu in sprejela uredbo o STA-ju

Vlada je na tokratni seji obravnavala predlog zakona o dolgotrajni oskrbi in predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu, potrdila naj bi ju na prihodnji seji. Sprejela pa je uredbo o opravljanju javne službe STA-ja.


Foto: Twitter/Vlada RS
Foto: Twitter/Vlada RS

Podpredsednik vlade Matej Tonin je ob seji vlade na Twitterju sporočil, da je vlada tokrat obravnavala tudi zakon o dolgotrajni oskrbi in PKP 9, ki naj bi ju vlada sprejela na seji prihodnji teden.

Vlada pa je sprejela uredbo o STA-ju. V sporočilu za javnost je vlada navedla, da uredba o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije podrobneje ureja opravljanje javne službe in financiranje STA-ja ob upoštevanju sklepa Evropske komisije.

Za izvajanje uredbe je vlada pooblastila urad vlade za komuniciranje (Ukom), uredba pa opredeljuje vrste in obseg storitev javne službe, določitev nadomestila za opravljanje javne službe ter sklenitev letne pogodbe.

Veselinovič: Vlada podaljšuje agonijo STA-ja

Direktor STA-ja Bojan Veselinovič je v odzivu na sprejetje uredbe zapisal, da vlada nadaljuje “igre brez meja” s Slovensko tiskovno agencijo. Za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav