Vodenje Elektra Maribor avgusta prevzema Tatjana Vogrinec Burgar

Nadzorni svet Elektra Maribor je Tatjani Vogrinec Burgar podelil štiriletni mandat predsednice uprave, ki ga bo nastopila 1. avgusta. Diplomirana pravnica je v podjetju zaposlena 18 let, trenutno pa je direktorica projektov.


Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Tatjana Vogrinec Burgar je tudi članica upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije, predsednica sekcije za energetiko pri Združenju delodajalcev Slovenije in predsednica delovne skupine za splošne in pravne zadeve ter varnost in zdravje pri delu v gospodarsko interesnem združenju (GIZ) distribucije električne energije.

Na mestu predsednice uprave bo nadomestila trenutnega vršilca dolžnosti Jureta Bočka, ki se tako vrača v nadzorni svet, potem ko je vodenje družbe začasno prevzel po aprilskem sporazumnem dogovoru za predčasno prenehanje mandata Jožeta Hebarja.

Slednji, ki je medtem že postal direktor Energetike Maribor, je na čelo mariborskega elektrodistributerja sedel po tistem, ko je moral sredi novembra 2021 mesto predsednika uprave po devetih letih vodenja zapustiti Boris Sovič. Nadzorni svet družbe ga je namreč na izredni seji

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav