Vodstvo A&E Europe po dveh dneh pogajanj doseglo dogovor s stavkajočimi delavci

Vodstvu mariborskega proizvajalca sukancev A&E Europe, ki je nedavno napovedalo postopno zaprtje obrata, je s svetom delavcev in stavkovnim odborom po dveh dneh intenzivnih pogajanj uspelo doseči sporazum, s katerim se je stavka zaposlenih končala.


Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Ob sklenitvi sporazuma, ki vključuje tudi dogovor o odpravninah, sta stavkovni odbor in svet delavcev z vodstvom družbe v ameriški lasti dosegla dogovor, da posamezni deli proizvodnje ostanejo operativni vsaj do 31. oktobra in da bodo omogočili ustrezen prehodni čas za kupce.

Kot so še sporočili iz podjetja, doseženi dogovor predstavlja zaključek procesa, ki se je začel 28. februarja, ko je vodstvo družbe, ki je del svetovne skupine Elevate Textiles, svetu delavcev in sindikatu predlagalo ukrepe, ki bi vodili v postopno zaprtje obrata v Mariboru.

Vodstvo je tedaj pojasnilo, da nadaljevanje proizvodne dejavnosti v Sloveniji s poslovnega vidika ne bi bilo več smiselno, saj so se potrebe svetovnih in lokalnih trgov, na katerih je družba trenutno dejavna, v zadnjih letih zelo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav