Vremenoslovci opozarjajo pred močnejšimi nalivi

Ljubljana, 28. maja – Slovenijo so zajele močnejše padavine, ki že povzročajo težave po državi. Na Agenciji RS za okolje (Arso) so opozorili, da lahko ponoči in v sredo zjutraj ob močnih nalivih močno narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke. Količina dežja lahko ob tem ponekod preseže 40 milimetrov v šestih urah.

Močno deževje je težave že povzročilo na območjih občin Brda, Gorenja vas-Poljane, Kobarid, Maribor, Pivka, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zagorje ob Savi in Zavrč. Voda je zalila kletne prostore poslovnih in stanovanjskih objektov, podirala drevje, sprožila sta se tudi dva zemeljska plazova, v naselju Suhorje v občini Pivka je potrebno prekuhavanje pitne vode, poroča uprav za zaščito reševanje.

Zvečer in ponoči bo oblačno s padavinami. Predvsem v južnih in zahodnih krajih so možni tudi močnejši nalivi. Ponekod bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, v Gornjesavski dolini okoli 6 stopinj Celzija.

V sredo bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod drugod pa veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 stopinj.

V četrtek bo pretežno oblačno, dež bo od zahoda postopno ponehal. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja.

Nekoliko toplejše in bolj sončno vreme pa se obeta v petek in soboto.

Vir novice: STA

Podobne teme:

    Ni objav