Vrtovec: Evropa je drugi tir dokončno prepoznala kot pomemben projekt

Pridobitev 80 milijonov evrov kohezijskih sredstev za drugi tir je po besedah infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca pomembna etapna zmaga. Evropska komisija priznava, da drugi tir ni pomemben samo za Slovenijo, ampak tudi Evropo, je poudaril.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Evropska komisija je pri projektu drugi tir pomemben partner, saj je pri finančni konstrukciji načrtovanih skoraj za petino oz. 250 milijonov evrov nepovratnih sredstev, je odobritev sredstev v današnji izjavi komentiral minister. Kot je spomnil, je komisija že odobrila 44,3 milijona evrov evropskih sredstev za pripravljalna dela in 109 milijonov evrov za gradnjo sedmih predorov na trasi.

Z dodelitvijo 80 milijonov evrov kohezijskih sredstev, ki jim je treba prišteti še obvezni delež Slovenije v vrednosti 14 milijonov evrov in so namenjena izgradnji osmega predora in dveh viaduktov, smo po Vrtovčevih besedah dosegli pomemben etapni cilj.

Dejal je, da je bil postopek dolgotrajen in vse prej kot enostaven, ugoden razplet pa je pripisal dobremu sodelovanju infrastrukturnega ministrstva, družbe 2TDK in službe vlade za razvoj in

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav