Vrtovec: Prva gradbena dela na južnem delu tretje osi prihodnje leto

Gradbeno dovoljenje za prvi odsek južnega dela ceste tretje razvojne osi do Gorjancev pričakujejo do konca leta, je po sestanku v Črnomlju povedal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.


Foto: MZI/Twitter
Foto: MZI/Twitter

Minister Vrtovec je poudaril, da vzporedno s temi postopki poteka izvajalski razpis Darsa, do pridobitve gradbenega dovoljenja oz. do konca leta pa nameravajo “rešiti vse odprte postopke s civilnimi iniciativami, da bi lahko resno prišli do gradnje“.

Prva gradbena dela na območju Novega mesta naj bi začeli prihodnje leto, je napovedal. Pristavil je, da bi bila to resnično velika pridobitev za Belo krajino in da si Belokranjci tretjo razvojno os zaslužijo.

Geološke meritve in drugi postopki za gradnjo predora pod Gorjanci po navedbah Vrtovca že potekajo. Objavljen je tudi razpis za projektiranje, ki naj bi se po njegovih besedah v kratkem začelo, hkrati pa ministrstvo za infrastrukturo pripravlja oz. končuje resolucijo, da bi za t. i. belokranjski cestni ipsilon od Malin do Metlike in Črnomlja zadolžili Dars.

Zdaj

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav