Za kršitve t. i. PCT-pogojev v notranjosti lokalov bodo krivi gostje

Gostinec je odgovoren samo, če ne opozori gosta, sicer pa bo za kršitve t. i. PCT-pogojev, ki jih je treba upoštevati za uživanje hrane in pijače v notranjosti gostinskih lokalov, kaznovan gost, je pojasnil državni sekretar Simon Zajc.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj Simon Zajc je na vladni novinarski konferenci predstavil nove sprostitve v gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih, ki jih je vlada sprejela v sredo.

Poglavitna sprememba, ki bo veljala od ponedeljka, je opravljanje gostinske dejavnosti od 5.00 do 22.00. Razdalja med mizami mora biti tri metre, razdalja med osebami pa ni več določena. Pogoj največ štiri osebe za eno mizo v gostinskih obratih ne velja več za družinske člane z otroki do 18. leta. Pogoj 20 kvadratnih metrov za enega potrošnika v poslovnih prostorih ne velja več za otroke do 18. leta v spremstvu skrbnikov,” je napovedal.

Kampi po Sloveniji lahko ponujajo do 70 odstotkov razpoložljivih enot. V to niso vključeni pavšalisti, ki imajo zakupljeno mesto vse leto.

Omogočamo tudi delo igralnih salonov

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav