Za razvoj malih kmetij na voljo 20 milijonov evrov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja drugi javni razpis za pomoč za zagon dejavnosti, namenjene razvoju malih kmetij. Za pomoč pri razvoju kmetij, na katerih se redijo travojede živali, je na voljo 20 milijonov evrov.


Na ministrstvu želijo spodbuditi razvoj podeželja z naložbami v male kmetije. Foto: BoBo

Namen podukrepa je ohranjanje majhnih kmetij, izboljšanje njihove konkurenčnosti in produktivnosti ter večja ekonomska in okoljska učinkovitost teh kmetij, so ob tem zapisali na ministrstvu. Razvoj malih kmetij je pomemben pri ohranjanju poseljenosti podeželja, ohranjanju značilne kmetijske krajine, preprečevanju razraščanja in ohranjanju biotske raznovrstnosti. “Na javnem razpisu bo lahko kandidiralo več kot 7.000 majhnih kmetij, ki skupaj obdelujejo več kot 32.000 ha kmetijskih zemljišč,” so zapisali na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Pri tem razpisu se znižujejo vstopni pogoji glede kmetijskih površin in glav velikih živali, s tem so na ministrstvu želeli podpreti kmetije, ki so za slovenske razmere majhne. Tako bodo do sredstev upravičene majhne kmetije, ki imajo v upravljanja med 1,5 in 6 hektarjev kmetijskih

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav