Za zmanjšanje energetske revščine pet milijonov evrov

Eko sklad je objavil poziv za pridobitev nepovratnih spodbud za zmanjševanje energetske revščine. Na voljo je pet milijonov evrov. Prijavijo se lahko vsa gospodinjstva, ki prebivajo v energetsko neučinkovitih stavbah ali v neustreznih bivanjskih razmerah.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gospodinjstvo bo lahko prejelo do 18.000 evrov.

Gospodinjstva lahko sredstva prejmejo za izvedbo enega ali več ukrepov, med katerimi so toplotna izolacija strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru, toplotna izolacija zunanjih sten, toplotna izolacija tal na terenu ali tal nad neogrevanim prostorom oziroma kletjo in zunanje stene ogrevanih prostorov proti terenu, vgradnja energijsko učinkovitih oken in oziroma ali zunanjih vhodnih vrat, vgradnja sistema za pripravo tople sanitarne vode, vgradnja lokalnega prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka ter zamenjava stare kurilne naprave z novo na lesno biomaso, je razvidno iz razpisa, objavljenega v uradnem listu.

Razpis je namenjen materialno ogroženim gospodinjstvom, ki prebivajo v nizko energijsko učinkovitih prostorih ali v neustreznih bivanjskih razmerah. Stanovanje ali stanovanjska stavba mora biti po oceni energetskega svetovalca primerna za izvedbo projekta, ta pa

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav