Zaradi brezplačnih vozovnic občasna gneča na avtobusih

Na nekaterih avtobusnih postajah in avtobusih se ob protikoronskih ukrepih in ob vse pogostejši rabi vozovnic za brezplačni prevoz za starejše občasno pojavlja gneča. Zato ministrstvo s prevozniki že iščejo različne primerne rešitve.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vzrok za občasno gnečo so omejitve zmogljivosti zaradi preprečevanja širjenja covida-19, koriščenje vozovnic za brezplačni prevoz za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in invalide z evropsko kartico ugodnosti za invalide ter začetek novega šolskega leta, so povzeli na ministrstvu za infrastrukturo.

Kot so dodali, v javnosti kroži ideja o vzpostavitvi rezervacijskega sistema na avtobusih v javnem linijskem potniškem prometu, česar pa ministrstvo ne podpira. Ideja namreč ni združljiva z naravo javnega potniškega prometa in bi pomenila korak nazaj glede na sedanje stanje in večje stroške za potnike, so poudarili.

Z uvedbo enotne vozovnice za vse uporabnike medkrajevnega javnega potniškega prometa smo omogočili uporabo kateregakoli prevoznega sredstva in kateregakoli prevoznika na določeni relaciji. Če bi potnik moral kupiti še rezervacijo, bi se tako kot pred uvedbo enotne

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav