Zaradi varčevalnih ukrepov začasno ustavljena proizvodnja v Šumiju, neuradno do konca marca

Tovarna Šumi je zaradi varčevalnih ukrepov, ki so posledica visokih cen energentov, 1. januarja začasno ustavila proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev v Krškem. Zdaj v tovarni izvajajo čiščenje in remont strojev, kar se običajno opravlja poleti.


Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

V Žitu, ki je v lasti hrvaške Podravke, so za Siol potrdili, da zaposleni v proizvodnji v tem času koristijo nadure ali letni dopust. Skladno z dogovorom pa pomagajo tudi na drugih Žitovih lokacijah, ki zaradi narave izdelkov normalno obratujejo. Med delom na drugih lokacijah so delavcem organizirali prevoz na delo in z dela. Proizvodnja bo po navedbah Siola neuradno ustavljena do konca marca.

Podjetje Šumi bonboni je leta 2008 proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev preselilo iz Ljubljane v Krško. Tam je zaposlenih okoli 60 delavcev.

Žito, ki je lani zemljišče v ljubljanskem BTC-ju prodalo podjetniku Ivu Boscarolu, načrtuje koncentracijo pekarske proizvodnje Žita v Mariboru, na Vrhniki in Viču v Ljubljani. S tem nameravajo povečati produktivnost in donosnost. V avtomatizacijo linij za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav