Zaradi zaprtih šol in gostiln imajo težave tudi mesarji in peki

V slovenski mesni industriji v času epidemije občutijo zaprtje šol, vrtcev in gostiln. Aprila so morali tudi v teh podjetjih nekateri vsaj za nekaj dni na čakanje ali na dopust. Večji slovenski peki pa v tem času prodajo bistveno manj kruha.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predsednik uprave Panvite Peter Polanič pravi, da so marca, tako kot večina prehranske industrije, zaradi epidemije zaznali večje povpraševanje po svojih izdelkih, zato so morali povečati tudi obseg proizvodnje.

Ker se je aprila povpraševanje v trgovinah normaliziralo, zaradi ukrepov pa trenutno ni prodaje gostincem in hotelirjem, obseg prodaje pa se je znižal tudi javnim zavodom, zlasti vrtcem in šolam, ter podjetjem, je bila proizvodnja ta mesec nižja.

Javnim ustanovam sicer prodamo okoli tri odstotke celotne prodaje, kar v številkah ni tako malo, in izpad s tega naslova poskušamo nadomeščati pri drugih kupcih,” je pojasnil Polanič, ki zaradi trenutnih razmer pričakuje tudi slabšo turistično sezono in manj javnih prireditev, kar se že in se bo še nekaj časa odražalo tudi v njihovih številkah.

Panvita je v času izbruha epidemije delu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav