Zavarovalna skupina Sava v devetmesečju s petino višjim čistim dobičkom (dopolnjeno)

Zavarovalna skupina Sava je po nerevidiranih podatkih v prvih devetih mesecih letos ustvarila 57,2 milijona evrov čistega dobička, kar je 20,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Poslovni prihodki so se povečali za 11,1 odstotka na 548,8 milijona evrov. Obseg kosmatih premij je porasel za devet odstotkov.

Poslovni prihodki skupine so dosegli 80 odstotkov načrtovanih za leto 2021, čisti dobiček pa 108 odstotkov načrtovanega za celotno leto. Uprava ocenjuje, da bo ocena dobička za leto 2021, objavljena po zaključku prvega polletja, presežena. Prav tako bodo nekoliko preseženi tudi načrtovani prihodki iz poslovanja, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila Sava Re, potem ko so se s poslovanjem v četrtek seznanili nadzorniki.

Skupina je v obdobju zbrala 578,1 milijona evrov kosmatih premij, kar je 9,1 odstotka več kot v lanskih prvih devetih mesecih. Rast kosmatih premij izvira pretežno iz življenjskih zavarovanj v Sloveniji, ki so se povečala za 55,4 odstotka, in sicer zaradi lanskega prevzema Vite, ki je k skupini v tem obdobju prispevala 74,3 milijona evrov kosmate premije. Povečale so se tudi premije iz pozavarovanj na

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav