Zavarovalnici Generali in Adriatic Slovenica dobili dovoljenje za združitev

Zavarovalnici Generali in Adriatic Slovenica sta pridobili dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za združitev. Ob združitvi bo Adriatic Slovenica pripojena k Generaliju, do takrat pa zavarovalnici poslujeta ločeno.


Zavarovalnice Adriatic Slovenica po združitvi z Generalijem ne bo več. Foto: BoBo

Upravi obeh zavarovalnic napovedujeta uradno združitev predvidoma na začetku leta 2020, z združitvijo pa bo zavarovalnica ohranila ime Generali. Za zavarovance obeh zavarovalnic vsa sklenjena zavarovanja ostajajo nespremenjena in v veljavi do poteka zavarovanja. Obe zavarovalnici bosta svoje zavarovance o točnem datumu združitve in vseh dodatnih informacijah pisno obveščali.

Združena zavarovalnica Generali bo kot vseživljenjski partner in ena od vodilnih zavarovalnic na trgu svojim zavarovancem nudila razširjeno in še dostopnejšo prodajno mrežo po celi Sloveniji. Z razvojem novih digitalnih poti ter predvsem s celovito in kakovostno ponudbo premoženjskih, življenjskih, pokojninskih in zdravstvenih zavarovanj ter asistenčnih storitev se bo še bolj približala potrebam svojih strank,” so navedli.

Družba KD Group je lani prodala zavarovalnico Adriatic Slovenica družbi Generali CEE, ki je

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav