Zavod za zaposlovanje išče izvajalce usposabljanj na delovnem mestu za tujce

Zavod za zaposlovanje je objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce.

Namen usposabljanja je delovna in socialna integracija vključenih oseb, so sporočili iz ministrstva za delo. Za izvajanje programa je namenjenih 100.000 evrov.

Namen povabila je izbrati izvajalce za izvedbo programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb in imajo v Sloveniji priznano mednarodno zaščito ali so pridobile začasno zaščito.

Usposabljanja bodo namenjena tudi tujcem s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so brez znanja slovenskega jezika in delovnih izkušenj v Sloveniji in ki so eno leto ali več prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb ter so prejemniki denarne socialne pomoči.

Osebe bodo v usposabljanje na delovnem mestu vključene pol leta. Namen usposabljanja je v delovni in socialni integraciji vključenih oseb ter povečevanju njihovih zaposlitvenih možnosti, so pojasnili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav