Žičničarji: Smučarji se ne želijo vsakodnevno testirati na novi koronavirus

Združenje žičničarjev po ponedeljkovem sestanku vseh slovenskih smučarskih centrov od vlade zahteva umik obveznega hitrega testiranja pred vstopom na smučišča. Če ne bo posluha, pa bodo vložili pobudo za ustavno presojo.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot je povedala predsednica združenja žičničarjev Manuela Božič Badalič, se je v prvih dneh novega leta, odkar velja omenjeni odlok, pokazalo, da smučarji ne sprejemajo pogoja za hitro testiranje, zato se je kljub trudu in hitri organizaciji pri večini pojavilo zgolj po nekaj deset smučarjev, kar se smučarskim centrom ne splača.

Koncesionarji nam niti ne morejo zagotavljati takšnih testiranj, smučarjev pa ni, saj se ne želijo vsak dan testirati zato, da bi lahko smučali. Ljudi je bilo povsod kar nekaj, vendar niso kupili vozovnic in niso uporabljali naprav,” je razmere ob koncu preteklega tedna opisala Božič Badaličeva, sicer direktorica centra na Kaninu.

Tako na predsednika vlade Janeza Janšo kot na ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca je že naslovila prošnjo za sestanek, na katerem bi našli skupno in najboljšo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav