Zlata priznanja letos devetim inovacijam

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v okviru Dneva inovativnosti 19. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah.

Podelili so devet zlatih priznanj, 31 srebrnih priznanj in eno posebno priznanje za inovacijo, ki rešuje izzive covida-19.

Kot so navedli v Gospodarski zbornici Slovenije, so inovatorji na regionalni ravni predložili 207 inovacijskih predlogov. Z regionalnih ravni se je za priznanja na nacionalni ravni, ki so jih podelili, potegovalo 41 najboljših inovacij.

Zlato priznanje so letos prejeli Castoola za platformo za ciljano TV oglaševanje Castoola, Danfoss Trata za tlačno neodvisen regulacijski ventil z visoko zanesljivim delovanjem v zahtevnem mediju, Domel za razvoj in industrializacijo motorja 721 ter Elan za zložljive, vsestranske karving smuči Voyager.

Zlati nagrajenci so tudi Hidria za elektronsko komutirane ventilatorje EC R18, Iskra PIO za dekontaminacijski sistem, Radgonske gorice za prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja in okuša v temi, Red Pitaya za napravo za zajem in obdelavo podatkov Signal lab 250-12 ter SIJ Metal Ravne za orodno jeklo za delo v vročem z izboljšano toplotno

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav