16. Tabor Slovencev po svetu

Izseljensko društvo SLOVENIJA V SVETU vabi na

16. TABOR SLOVENCEV PO SVETU

v soboto, 4. julija 2009, v Šmarjeških Toplicah

 

ob 9.00 V cerkvi sv. Marjete v Šmarjeti:

Sv. maša za Slovence po svetu. Daroval jo bo mariborski pomožni škof

dr. Peter Štumpf s slovenskimi izseljenskimi duhovniki.

 

ob 11.00 V Termah Šmarješke Toplice:

Nastopi in uvodni pozdrav ministra akad. dr. Boštjana Žekša, županje mag. Bernardke Krnc in predsednika SVS Boštjana Kocmurja ter predstavnikov iz izseljenstva.

                  

Okrogla miza

 

Kako se povezujemo in kako bi se želeli povezovati z našimi rojaki po svetu

Sergij Pahor, Trst  –        Viktor Leber, Argentina  –        Stani Revinšek, Belgija  –        Klemen Žumer, Bruselj –        Predstavnik Slovenske katoliške misije v Evropi. Okroglo mizo vodi: Cecilija Fink   

 

ob 13.30          Kosilo-piknik v Termah Šmarješke Toplice

ob 15.00          Kulturni program z nastopom:

–         Plesnega ansambla Triglav iz Winnipega in dijakov RAST 38 iz Argentine

–          MePZ Plastoform iz Šmarjete

ob 16.00         Druženje, ogledi, tekmovanja in kopanje

Voden ogled po parku s cvetočimi lokvanji in možnost vožnje s turističnim vlakcem po bližnji okolici ter tekmovanje v odbojki in nogometu za mladino

 

 

Preskrbljen bo brezplačen avtobusni prevoz iz Ljubljane. Skupno kosilo in kopanje.

Možna je tudi nastanitev v hotelu v Šmarjeških Toplicah pod ugodnejšimi pogoji.

Rezervacije prejemamo vsak delavnik od 8. do 15. ure na tel.: 00386 -1-512 8920 ali na e-naslov drustvo.svs@guest.arnes.si

 

Vabljeni ste vsi Slovenci iz matične domovine, zamejstva, zdomstva in izseljenstva, da z nami preživite pester dan z možnostjo bogate izmenjave izkušenj, sklepanja novih poznanstev in vsestranskih sodelovanj!

 
Medsebojno druženje bodo popestrili bogat kulturni program, kopanje, ogledi in dobra glasba.

16. TABOR SLOVENCEV PO SVETU
 

Izseljensko društvo Slovenija v svetu in Občina Šmarješke Toplice vas vabita na 16. Tabor Slovencev po svetu, ki bo v soboto, 4. julija 2009 v Šmarjeških Toplicah.

 

Dolga leta so tabori Slovencev po svetu potekali v Zavodu sv. Stanislava, tokrat pa se bomo preselili v Šmarješke Toplice, kjer bo naša gostiteljica županja Občine Šmarješke Toplice. Mag. Bernardka Krnc je rojena v Hamburgu.

Tabor bomo pričeli ob 9. uri s sv. mašo v župnijski cerkvi v Šmarjeti. Pri njej bodo peli maturantje iz Argentine in somaševali mariborski pomožni škof dr. Peter Štumpf z izseljenskimi duhovniki.

Iz Šmarjete se bomo preselili v Šmarješke Toplice, kjer bo ob 11. uri, po krajši akademiji in pozdravih (ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu ak. prof. dr. Boštjana Žekša, domače županje in predsednika SVS), okrogla miza na temo »Kako se povezujemo in kako bi se želeli povezovati z našimi rojaki po svetu«. Diskutanti bodo iz svojih zornih kotov pokazali na dosedanje izkušnje pri iskanju stikov in povezovanj ter o željah ali možnostih za v bodoče. K okrogli mizi smo povabili g. Sergija Pahorja, predsednika Društva slovenskih izobražencev v Trstu, g. Stanija Revinška, organizatorja in predsednika Slovenskega kulturnega društva Slomšek iz Maaasmechelna v Belgiji, dr. Viktorja Lebra, organizatorja in večkratnega predsednika Slovenskega doma v San Martinu v Argentini, mag. Klemna Žumra, svetovalec pri Evropski ljudski stranki – Evropskih demokratih v Bruslju, v oddelku za stike z javnostjo ter predstavnika slovenske katoliške misije v Evropi. Potek in razgovor bo vodila Cecilija Fink.

 

Po kosilu ob 15. uri bomo imeli kulturni program, na katerem bodo sodelovale skupine iz Slovenije in izseljenstva, plesna skupina Triglav iz Winnipega – Kanada, Folklorna skupina Pristava iz Argentine, maturanti Slovenskega srednješolskega tečaja ravn. Marka Bajuka iz Argentine – RAST 38 in domači Mešani pevski zbor Plastoform.

V zdravem naravnem okolju si bomo tudi ogledali cvetoče lokvanje, se kopali v bazenih, prisostvovali nogometni in odbojkarski tekmi med domačimi in izseljenskimi moštvi, se peljali s turističnim vlakcem in še marsikaj.

 

Preskrbljen bo brezplačen avtobusni prevoz iz Ljubljane. Skupno kosilo in kopanje. Možna je tudi nastanitev v hotelu v Šmarjeških Toplicah pod zelo ugodnimi pogoji.

Rezervacije prejemamo vsak delavnik od 8. do 15. ure na tel.: 01-512 8920 ali na e-naslov drustvo.svs@guest.arnes.si

 

Vabljeni ste vsi Slovenci iz matične domovine, zamejstva, zdomstva in izseljenstva, da z nami preživite pester dan z možnostjo bogate izmenjave izkušenj, sklepanja novih poznanstev in vsestranskih sodelovanj! Medsebojno druženje bodo popestrili bogat kulturni program, kopanje, ogledi in dobra glasba.

 

Slovenija v svetu – izseljensko društvo

Štula 23, 1210 Ljubljana Šentvid – SLOVENIJA

Tel:   +386-(0)1-512 89 20 – Faks: +386-(0)1-512 89 25

http://www.drustvo-svs.si

e-pošta: drustvo.svs@guest.arnes.si

Podobne teme: