Adria naj bi vsem upnikom dolgovala več kot 60 milijonov evrov

Kranjsko okrožno sodišče je začelo stečajni postopek Adrie Airways, potem ko je vodstvo družbe zaradi insolventnosti to predlagalo v ponedeljek. Medtem sta družbi Lufthansa in Swiss napovedali linije do Frankfurta, Münchna in Züricha.


Letala Adrie so dokončno prizemljena. Foto: BoBo

Dolgov Adrie je za več kot 60 milijonov evrov. Med večjimi upniki so lizinške hiše, kontrola zračnega prometa, Fraport, regulator zračnega prometa Eurocontrol. Zaposlenim Adria dolguje četrtino plače za avgust in prispevke, približno 600.000 evrov,” je za Televizijo Slovenija poročal Florjan Zupan.

Stečaj bo vodil upravitelj Janez Pustatičnik. “Danes je bil prvi sestanek z zaposlenimi, sodišče je danes izdalo sklep o začetku stečajnega postopka in tudi oklic za prijavo terjatev upnikov. Zaposlene smo seznanili s stanjem in tudi z našimi predvidevanji za naprej, kako bodo tiste glavne aktivnosti, ki bodo tekle z upravo – priprava pogodb o prekinitvi zaposlitve, popis premoženja, ugotavljanje terjatev. Najbolj važno pa je tudi premoženje družbe, na podlagi katerega bo potekalo unovčevanje in potem tudi poplačilo upnikov, med katerimi

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav