ZPS: Sporne prakse slovenskih telekomunikacijskih operaterjev

Kar je bilo pred leti prej izjema kot pravilo, je danes stalna praksa. Telekomunikacijski operaterji potrošnikom v obdobju vezave spreminjajo vsebino pogodbeno dogovorjenih pogojev, tudi cene naročnin, opozarjajo na zvezi potrošnikov.


Telekomunikacijski operaterji v Sloveniji večinoma ponujajo najugodnejše vezave za 24 mesecev. Foto: BoBo

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) zato poziva slovenske telekomunikacijske operaterje, v Sloveniji si trg deli četverica: Telekom Slovenije, Telemach, A1 in T-2, k sklenitvi dogovora, da v času pogodbene vezave s strankami ne spreminjajo pogojev. To se namreč v večini primerov odraža z višanjem cene storitev.

Že dlje časa dobivamo pritožbe potrošnikov, ki jim telekomunikacijski operaterji spreminjajo vsebino pogodbe in cene naročnin kar sredi obdobja vezave. Med najbolj skrajnimi primeri smo zasledili tudi, da je potrošnik sklenil naročniško pogodbo z vezavo za 24 mesecev, že naslednji mesec pa ga je operater obvestil, da se bo naročnina povišala,” so navedli v ZPS-ju, kjer s spletno peticijo zbirajo podpise, s katerimi bi prepričali telekomunikacijske operaterje, naj se zavežejo,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav