Airbus krepi svojo prisotnost na Kitajskem, z novim obratom v podvojitev zmogljivosti

Airbus bo odprl drugi obrat na Kitajskem in tam podvojil proizvodne zmogljivosti. “Glede na to, da kitajski trg še naprej raste, se nam zdi smiselno, da za kitajske letalske družbe, pa tudi nekatere druge stranke v regiji, delamo na lokalnem območju. ”


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tako je ob robu obiska Kitajske, tam spremlja francoskega predsednika Emmanuela Macrona, dejal izvršni direktor evropskega proizvajalca letal Guillaume Faury.

Okvirni dogovor za nov Airbusov proizvodni obrat je bil že tudi slovesno podpisan; podpisu sta prisostvovala tako Macron kot kitajski predsednik Ši Džinping.

Azija je postala ključni trg tako za Airbus kot njegovega osrednjega rivala, ameriškega proizvajalca letal Boeing. Povpraševanje po potovanjih tam namreč ob krepitvi srednjega razreda narašča.

Nova Airbusova tovarna bo v Tianjinu, sedmem največjem mestu na Kitajskem, v obratu pa bodo sestavljali popularne modele letal za srednje dolge razdalje A320. Proizvodnja naj bi stekla konec leta 2025.

Tudi obstoječi obrat evropskega proizvajalca letal se nahaja v Tianjinu, odprt pa je bil leta 2008. Trenutno od tam poletijo štiri letala A320 mesečno, do konca letošnjega leta naj

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav