Avtodomarstvo: turistična dejavnost, ki je med epidemijo doživela razcvet

Avtodomarstvo je eden od zmagovalcev koronskih časov. Samo v Sloveniji je bilo ob koncu lanskega leta več kot 6000 registriranih avtodomov, kar je 700 več kot v letu 2018. Rekordno poslovanje imajo tudi proizvajalci avtodomov v Sloveniji.


Avtodomarstvo doživlja razcvet. Foto: Radio Koper
Avtodomarstvo doživlja razcvet. Foto: Radio Koper

S podjetji Adria Mobil in Carthago se Slovenija po proizvodnji avtodomov uvršča v evropsko in svetovno velesilo, ob tem imamo še vrsto nišnih proizvajalcev, ki tudi načrtujejo širitev proizvodnje in dodatne zaposlitve.

Leto dni in več na nov avtodom čakajo kupci pri slovenskih proizvajalcih. Proizvodne kapacitete so povsem zapolnjene, v določenih delih proizvodnje delajo v izmenah, da zapolnijo vseh 24 ur. V novomeški Adrii Mobil je več kot 1300 zaposlenih, še več kot 800 jih je v Carthago v Odrancih. Napovedujejo širitev, v Carthagu tudi višje plače.

Direktorica slovenske družbe Carthago Sandra Županec pojasnjuje: “V letošnjem poslovnem letu smo ustvarili prihodke, ki presegajo 217 milijonov evrov, naša nadaljnja rast se pričakuje tudi v prihodnje, vse je

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav