Vlada z več proračunskimi prerazporeditvami za kritje koronskih ukrepov

Vlada je v petek na dopisni seji odločila o več prerazporeditvah pravic porabe sredstev državnega proračuna.

Skupno je prerazporedila skoraj 91 milijonov evrov, večinoma za kritje stroškov ukrepov, povezanih z epidemijo covida-19.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je vlada v okviru finančnega načrta ministrstva za zdravje prerazporedila 57 milijonov evrov. Denar bo med drugim namenjen za dodatke po šestem protikoronskem zakonu, za povrnitev stroškov izvajanja presejalnih testov, za dodatke za študente ter za storitve cepljenja in prevozov nujne medicinske pomoči.

Ministrstvu za javno upravo in uradu vlade z komuniciranje je razporedila 280.000 evrov za ponovno vzpostavitev klicnega centra za informacije o koronavirusu.

Geodetski upravi RS je prerazporedila 306.000 evrov za stroške poštnin, in sicer zaradi zvišanja cen poštnih storitev ter za plačila stroškov v povezavi z obvladovanjem epidemije.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo prerazporejenih 110.000 evrov namenilo za izvedbo javnega razpisa za sofinanciranje rekreativnih, športnih in kulturnih dejavnosti organizacij upokojencev in delavnih invalidov v letu 2021.

Finančna uprava RS je dobila

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav