Bankomati Nove KBM ne izplačujejo več bankovcev po 10 evrov

Na bankomatih Nove KBM uporabniki ne morejo več dvigniti bankovcev po 10 evrov, je v prispevku na spletni strani objavila Zveza potrošnikov Slovenije. Nova KBM pojasnjuje, da gre za poslovno odločitev, temelječo na analizi dvigov.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na zvezo potrošnikov se je obrnil uporabnik, ki na bankomatu ni mogel dvigniti deset evrov, saj so bili na voljo le apoeni višjih zneskov. Dvig je želel opraviti na bankomatu Nove KBM.

Z zveze potrošnikov so razloge preverili v banki, kjer so jim potrdili, da na njihovi mreži bankomatov stranke ne morejo dvigniti bankovcev v vrednosti 10 evrov. “Gre za poslovno odločitev banke, ki temelji na analizi dvigov gotovine na naših bankomatih,” so zapisali. V sporočilu, ki ga je banka poslala uporabniku, pa je bila kot razlog navedena racionalizacija poslovanja.

Nova KBM je po navedbah zveze potrošnikov edina, ki na svojih bankomatih ne omogoča dviga v vrednosti deset evrov. Najmanjši bankovec, ki je na voljo, je za 20 evrov. Druge banke medtem še vedno izdajajo bankovce po 10,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav