Velenjsko komunalno z oktobrom prekinja dobavo plina

Komunalno podjetje Velenje bo s 1. oktobrom prekinilo dobavo zemeljskega plina odjemalcem v Sloveniji. Kot pojasnjujejo, kjub večkratnim zbiranjem ponudb pri dobaviteljih plina namreč niso prejeli nobene ustrezne ponudbe.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Poleg težav pri zbiranju ponudb pri dobaviteljih plina, na podlagi katerih bi po 1. oktobru lahko še vedno dobavljali plin končnim uporabnikom, v Komunalnem podjetju Velenje kot dodaten razlog za prenehanje dobave zemeljskega plina izšpstavljajo tudi analizo poslovanja družbe ter napovedan trend nadaljnjega razvoja energetske krize po svetu.

Odjemalcem so zagotovili, da izvajajo in bodo izvajali vse potrebne aktivnosti, da jim zagotovijo stabilno in neprekinjeno oskrbo dobave zemeljskega plina, zato jim bodo nudili vso potrebno pomoč pri zamenjavi dobavitelja z natančnimi informacijami z opisom postopkov.

Odjemalce so napotili na spletno stran Agencije za energijo, kjer se lahko seznanijo s postopkom zamenjave dobavitelja, pri izbiri novega pa so, kot so dodali, v pomoč pa so jim lahko tudi informativni podatki o višini letnih stroškov oskrbe z zemeljskim plinom, dostopni

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav