Bovški hotel Kanin dobil novega lastnika, Ivana Fornazariča

Bovški hotel Kanin, ki je že več let zaprt, ima novega lastnika. Od koprske družbe Alpe Adria Hoteli v lasti Rusa Sergeja Vorožejkina ga je nedavno kupil Ivan Fornazarič z Vogrskega, ki že leta živi in posluje v Dubaju.

Na občini Bovec upajo, da se največjemu hotelu v kraju zdaj vendarle obeta lepša prihodnost.

Kot je danes povedal bovški župan Valter Mlekuž, so ga pred nekaj dnevi obiskali novi lastniki. Veseli ga, da se bo po štirih letih na hotelu Kanin znova kaj premaknilo. Kot je dodal, se stvari premikajo tudi pri projektu novega hotela na bovškem letališču, kjer želi podjetje Aviofun povezati letalsko, padalsko in hotelirsko dejavnost. Investitor z razpisom išče izvajalca del, projekt pa so prijavili tudi na razpis ministrstva za gospodarstvo.

Čeprav dosedanjim lastnikom hotela Kanin v sedmih letih objekta ni uspelo odpreti, pa so stavbni skelet rešili pred propadom. Dobro jim je šlo tudi s prenovo notranjih prostorov, je dejal Mlekuž. Vorožejkin je namreč hotel leta 2015 od stečajne upraviteljice družbe Hit Bovec kupil po likvidacijski vrednosti za 1,3 milijona evrov. Takoj po nakupu so začeli prenovo. Zamenjali so vsa okna in vrata ter

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav