Zagovornik načela enakosti znova ugotovil diskriminacijo pri izplačilu božičnice

Zagovornik načela enakosti je znova ugotovil diskriminacijo pri izplačilu božičnice, tokrat pri podjetju s področja telekomunikacij.

Delavke, ki so ob rojstvu otroka izkoristile materinski dopust dlje od 15 dni, in drugi, ki so bili z dela odsotni zaradi starševskega dopusta, so namreč dobili nižjo božičnico.

Podjetje je tako nekatere zaposlene diskriminiralo na podlagi njihovih osebnih okoliščin nosečnosti, materinstva in starševstva, so zapisali pri zagovorniku.

Po njihovih besedah je primer poseben. Podjetje je namreč pravilno in nediskriminatorno določilo, da bodo polno božičnico prejeli tudi tisti, ki so bili med letom, za katerega je bila ta izplačana, odsotni zaradi svojih osebnih okoliščin oziroma razlogov, na katere niso mogli vplivati. Pri tem pa je neupravičeno določilo omenjeno izjemo.

Zagovornik se je primera lotil na podlagi anonimne prijave zaposlenega v podjetju. Po ugotovitvah v postopku ugotavljanja diskriminacije je podjetje z odločitvijo, da se božičnica zaposlenim ne zniža, če bodo med letom upravičeno odsotni zaradi razlogov, ki izvirajo iz njihovih osebnih okoliščin, denimo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav