Brez posojil ali nakupov na obroke je bilo lani 64 odstotkov gospodinjstev

Vsaj eno posojilo ali nakup na obroke je lani odplačevalo 36 odstotkov gospodinjstev. Izdatki gospodinjstev za nakup hrane in brezalkoholnih pijač, porabljenih doma, so v običajnem mesecu znašali povprečno 306 evrov.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nestanovanjske stroške, kot so računi za telefon, internet, televizijo, vrtec, šolsko prehrano, zdravstveno zavarovanje in šolnine, je v zadnjih 12 mesecih pred anketiranjem leta 2020 vsaj enkrat z zamudo poravnalo šest odstotkov gospodinjstev, brez zamude 93 odstotkov, odstotek gospodinjstev pa takih stroškov ni imel.

Brez posojil ali nakupov na obroke je bilo v Sloveniji 64 odstotkov gospodinjstev, vsaj eno posojilo ali nakup na obroke pa je odplačevalo 36 odstotkov gospodinjstev, pri čemer niso bili upoštevani hipotekarni krediti za stanovanje, v katerem so živeli.

V gospodinjstvih, ki so plačevala posojila ali nakupe na obroke, jih je 26 odstotkov odplačevalo eno posojilo/obrok, osem odstotkov dva, trije odstotki gospodinjstev pa tri ali več.

Med tistimi, ki so odplačevala vsaj eno posojilo ali obrok, je največ gospodinjstev, 52 odstotkov, odplačevalo posojilo/lizing za nakup

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav