Počivalšek optimističen glede okrevanja turizma

Turizem je v pandemiji doživel hude udarce, a se je krivulja tako v Sloveniji kot v tujini obrnila navzgor, je pred svetovnim dnevom turizma, ki bo v ponedeljek, ocenil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Prepričan je, da se bo panoga pravočasno prilagodila spremembam in bo znova utrdila svoj položaj.

“V poldrugem letu boja s korono je turistični sektor pri nas doživel hude udarce. Med pandemijo se je pri prihodih zmanjšal za 61 odstotkov, pri nočitvah pa za 55 odstotkov. A krivulja se je že obrnila, pri nas in v tujini,” je v video poslanici, objavljeni na strani ministrstva na Facebooku, dejal Počivalšek.

Dodal je, da turistični sektor čaka dolgotrajno okrevanje, a da je to izjemno prilagodljiv ekosistem, ki se bo preoblikoval.

Z deležniki v panogi so pripravili načrt za oživitev in odpornost slovenskega turizma, ki poudarja trajnostne, zelene destinacije s prilagojenimi storitvami. “Takšna butična ponudba bo poleg varnega preživljanja prostega časa najbolj prepričala domače in tuje goste,” meni minister, ki je ob tem prepričan, da ima Slovenija vse, kar je potrebno, da postane ena izmed najbolj zaželenih turističnih destinacij.

“To je bila tudi naša vizija že

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav