Cena elektrike za gospodinjstva se je od leta 2016 komaj spremenila

Statistični urad je objavil nabor zanimivih statističnih kazalnikov o električni energiji v Sloveniji in trajnostnem energetskem prehodu, med drugim ceno elektrike za gospodinjstva in gospodarstvo, delež obnovljivih virov, odvisnost od uvoza . . .


Foto: BoBo
Foto: BoBo

V ponedeljek se začenja evropski teden trajnostne energije, ki tokrat poteka pod geslom Zelena in digitalna preobrazba za energetski prehod Evrope. Potekal bo do petka, 30. septembra. Njegov namen sta združevanje javnih organov, zasebnih podjetij, nevladnih organizacij in potrošnikov ter promocija pobude za zeleno in digitalno energetsko tranzicijo v Evropi, je zapisano na spletni strani Evropske komisije.

Energetska intenzivnost v Sloveniji upada

Foto: Surs
Foto: Surs

Državni statistični urad (SURS) je v ta namen predstavil nekaj kazalnikov, ki lahko sestavljajo relevanten nabor za odločevalce v okviru trajnostnega energetskega prehoda.

Kot ugotavljajo državni statistiki, energetska intenzivnost z izboljševanjem energetske učinkovitosti upada, v Sloveniji se je od leta 2000 zmanjšala za 36 odstotkov. Na izboljšanje

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav