“Kurirji potrebujejo delo in se bojijo zoperstaviti oštevilčenju, saj se bojijo povračilnih ukrepov”

Ponudnika dostave hrane na dom Glovo in Wolt v Ljubljani nadaljujeta oštevilčevanje kurirjev, vendar to počneta postopoma, tako da proces še ni končan. Dostavljalci se bojijo ukrepov, zato se pustijo označevati, sporoča Mladi Plus.


Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

Razrešitev vprašanja oštevilčenja je trenutno težko izvedljiva, saj ljubljanski župan Zoran Janković vztraja pri svojem, platformi Wolt in Glovo “pa sta se mu uklonili”, je sporočila predsednica sindikata Mladi Plus Tea Jarc.

V sindikatu, ki sodi pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, skušajo trenutno od obeh multinacionalk pridobiti informacije, “kako bo potekalo ovajanje, sankcioniranje, saj kurirji o tem nimajo nobenih informacij, te dve podjetji pa tega še vedno nista pojasnili”.

Med vprašanji, ki se porajajo, je, kako bodo pristojni zagotovili, da ne bo prihajalo do sankcij v primeru neupravičenih ali celo lažnih prijav. “In na kakšni zakonski podlagi bodo sankcionirali prijavljene kršitve, za katere ne bo dokazov, da so se res zgodile,” se sprašujejo v sindikatu.
V tej

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav