Dars obžaluje poškodovanje slovenskega grba na slovesnosti karavanškega predora

Dars se je odzval na protestno pismo društva Heraldica Slovenica zaradi uničenega slovenskega grba na slovesnosti ob preboju druge cevi karavanškega predora. Zagotovil je, da bo družba v prihodnje vso skrbnost namenili temu, da se kaj takega ne ponovi.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

“Žal se je ob preboju zaradi želje po zagotovitvi dovolj velike odprtine za varen prehod delavcev z avstrijske strani opravil prevelik poseg,” so zapisali na Darsu.

Po mnenju Grboslovnega in zastavoslovnega društva Heraldica Slovenica sta bila pri uničenju grba, naslikanega na prebiti steni, kršena zakona o grbu, zastavi in himni in o varstvu javnega reda in miru. Zakon o grbu, zastavi in himni namreč navaja, da grba ni dovoljeno uporabljati tako, da se krni ugled države. Zakon o varstvu javnega reda in miru pa določa, da se kaznuje z denarno globo, kdor na javnem kraju namenoma poškoduje ali uniči grb Slovenije.

Ogorčeni, da se udeležencem dejanje ni zdelo sporno

Slovesnost ob preboju druge cevi karavanškega predora je bila po navedbah društva pomemben politični dogodek z udeležbo visokih predstavnikov Slovenije

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav