ZDA izdale “najstrožja pravila do zdaj” glede avtomobilskih izpušnih plinov

ZDA so izdale “najostrejšo” zakonodajo glede avtomobilskih izpušnih plinov do zdaj, kot so to označili v Washingtonu. Država si namreč želi pospešiti prodajo električnih vozil v prizadevanju, da bi zajezila izpuste toplogrednih plinov.


Los Angeles. Foto: EPA
Los Angeles. Foto: EPA

A pravila še vedno ne dosegajo velikopoteznih ciljev, ki jih je pred časom zastavila administracija predsednika Joeja Bidna.

Po napovedih Ameriške agencije za zaščito okolja (EPA) bo regulacija privedla do tega, da bo med letoma 2030 in 2032 od 30 do 56 odstotkov novih avtomobilov električnih. Lanske projekcije EPE so ta delež postavile na 60 odstotkov do leta 2030 in 67 odstotkov do leta 2032.

“Glede na to, da promet predstavlja največji vir izpustov v ZDA, ti najmočnejši standardi glede onesnaževanja avtomobilov do zdaj utrjujejo vodilni položaj ZDA pri gradnji prihodnosti čistega prometa in ustvarjanju dobro plačanih ameriških delovnih mest, pri tem pa udejanjajo zgodovinski podnebni načrt predsednika Bidna,” je dejal upravnik EPE-ja Michael Regan. “S temi standardi se bo podnebno onesnaževanje

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav