Dars pričakuje odločitev revizijske komisije glede gradbinca druge cevi Karavank

Dars bo predvidoma prejel razsodbo državne revizijske komisije (DVK) glede pritožb gradbincev Kolektorja in(GGD) Gorenjske gradbene družbe o izboru izvajalcev za gradnjo druge cevi predora Karavanke.


Dars je lani za izvajalca del že izbral turško podjetje Cengiz, a se je postopek zaradi pritožb neizbranih ponudnikov znašel na Državni revizijski komisiji. Foto: BoBo

Po poročanju Radia Slovenija Dars po prejemu priporočene pošte lahko takoj prične s pogajanji z gradbinci, ki so poslali svoje ponudbe.

V igri za gradnjo karavanškega predora tako ostajajo turški Cengiz, ki je oddal najnižjo ponudbo, vredno 99,6 milijona evrov, konzorcij podjetij Kolektor CGP, Riko in turški Yapi Merkezi (121 milijonov evrov) ter konzorcij podjetij Implenia Österreich, Implenia Švica in CGP Novo mesto (121,5 milijona evrov). Zmagal bo tisti, ki bo ponudil najnižjo.

Odločitev o izvajalcu bo znana okoli novega leta, začetek gradnje pa bi se začel meseca marca. Predsednik uprave Darsa Tomaž Vidic meni, da so rezerve tudi pri rokih. “Z dobrim izvajalcem

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav