Delničarjem Telekoma Slovenije se letos napovedujejo nižje dividende

Uprava Telekoma Slovenije je za 16. junij sklicala skupščino družbe, na kateri bodo med drugim odločali o uporabi 45,2 milijona evrov lanskega bilančnega dobička.

Po predlogu je za izplačilo dividend namenjenih 22,7 milijona evrov oz. 3,50 evra bruto na delnico. To je en evro manj, kot so delničarji prejeli lani.

Preostanek bilančnega dobička družbe za leto 2021 v vrednosti 22,5 milijona evrov naj bi po predlogu prenesli v naslednje leto, izhaja iz danes objavljenega sklica skupščine Telekoma Slovenije.

Društvo Mali delničarji Slovenije (MDS) je po objavi sklica sporočilo, da bo predlogu glede dividend ugovarjalo in da bo z nasprotnim predlogom predlagalo, da družba za dividende nameni 29,24 milijona evrov oz. 4,50 evra bruto na delnico in da se preostanek bilančnega dobička prenese v naslednje leto.

Kot so pojasnili v MDS-ju, je Telekom Slovenije presegel lanske rezultate in je predlagana dividenda enaka lanski sprejeti dividendi, poleg tega ima družba samo na postavki statutarne rezerve prosta finančna sredstva v vrednosti 54,85 milijona evrov. “S tem predlogom samo sledimo dividendni politiki družbe v zadnjih petih poslovnih letih,” so

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav