Sindikati za transparentno prodajo MLM-ja in le kupcu z resnimi načrti

Sindikati Podravja, katerih član je tudi sindikat delavcev Mariborske livarne Maribor (MLM), so danes izrazili nezadovoljstvo z dejstvom, da postopek prodaje MLM-ja poteka v tajnosti.

Odločno so proti prodaji podjetja špekulantom in zahtevajo kupca, ki bo MLM ohranil kot celoto in z vsemi delovnimi mesti ter imel s podjetjem dolgoročne načrte.

MLM je trenutno v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki pa je septembra lani začela postopek prodaje 100-odstotnega deleža in svojih terjatev v vrednosti devet milijonov evrov do te družbe. Gre za nov poskus prodaje MLM, zadnji je propadel leta 2018.

“Sindikati in zaposleni se ne moremo strinjati in sprijazniti s tem, da je vse to zavito v tančico skrivnosti,” je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal predsednik Sindikatov Podravja Milan Mesarič.

“DUTB pozivamo, da podjetje odproda takšnemu kupcu, ki bo MLM ohranil kot celoto, ki bo imel izdelan načrt vsaj za petletno obdobje, ki bo zagotavljalo nadaljnji obstoj družbe, in ki bo ohranil delovna mesta. V MLM-ju je zaposlenih

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav