Delodajalci bi iz novele zakona o delovnih razmerjih črtali večino večjih sprememb

Delodajalci so zaskrbljeni zaradi novih obremenitev in zaradi sprememb zakona o delovnih razmerjih, ki jih je pred kratkim potrdila vlada. Minister za gospodarstvo Matjaž Han jim je zagotovil, da to ni končna različica zakona.


Foto: OZS
Foto: OZS

Upravni odbor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je gospodarskemu ministru Matjažu Hanu izrazil nezadovoljstvo, ker jih vlada ne upošteva, med drugim pri zakonu o delovnih razmerjih in dodatnih obremenitvah, ter ga pozval, naj v vladi zagovarja njihove interese. Han je dejal, da ukrepi tako glede dela kot obnove po poplavah še niso dokončni, in se zavzel za doseganje kompromisov.

Ukrepi, ki se sprejemajo, ne gredo v smeri izboljšanja pogojev za delovanje gospodarstva, ampak pomenijo dodatne obremenitve, je dodal generalni direktor OZS-ja Danijel Lamperger.

Delodajalci so izrazili ogorčenje nad pogajanji glede sprememb zakona o delovnih razmerjih, pri katerih da se je minister za delo Luka Mesec v celoti postavil na sindikalno stran, “igralo se je samo na eni polovici igrišča“, je ponazoril Cvar.

Gospodarstvo potrebuje dialog, predvsem pa rešitve … Takšna

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav