Delodajalci za drugo polovico leta previdni glede zvišanja plač

Za drugo polovico leta zvišanje plač napoveduje 36,2 odstotka slovenskih delodajalcev, kar je približno deset odstotnih točk več kot lani, je danes objavila agencija za zaposlovanje Manpower Slovenija.

Neto napoved zaposlovanja za drugo polovico leta je medtem manjša kot lani in znaša 47,4 odstotka. Lani je bila pri 52,2 odstotka.

Kot je razvidno iz najnovejše Manpowerjeve raziskave, je povprečna višina regresa, ki so ga delodajalci, ki so sodelovali v raziskavi, izplačali v slovenskih podjetjih, za letos znašala 1850,67 evra. Skoraj 60 odstotkov delodajalcev je izplačalo višji regres kot lani, 8,2 odstotka podjetij je izplačalo nižji regres, 31,9 odstotka pa višine regresa v primerjavi z letom 2023 ni spreminjalo.

Raziskava se je osredinila tudi na namero po zvišanju plač in zaposlovanju v drugem letošnjem polletju.

Zvišanje plač načrtuje dobra tretjina delodajalcev, medtem ko jih 62,5 odstotka v naslednje pol leta ne načrtuje sprememb, 1,3 odstotka pa napoveduje njihovo znižanje.

Med tistimi, ki načrtujejo zvišanje plač, jih 38,5 odstotka predvideva zvišanje za vse zaposlene, 20,2 odstotka namerava zvišati plače od 50 do 80 odstotkov zaposlenih, 14,7 odstotka od 20 do 50

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav