Dogodek Dobrodošli doma 2013

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu bo tudi v 2013 pripravil poletno prireditev, namenjeno druženju vseh Slovencev. S prireditvijo želimo ustvariti pozitiven odnos do drugih kultur in hkrati poudarjati bogastvo slovenske kulturne dediščine, in poudariti, da sta druženje in prijateljstvo med mladimi različnih kultur prikazana tudi kot možnost kulturnega bogatenja.

Rdeča nit letošnje prireditve bodo mladi, tako tisti iz domovine, kot tisti zamejstva in sveta. Letos bo tako v ospredju sodelovanje in povezovanje različnih mladinskih organizacij, ki delujejo v Republiki Sloveniji, in skupnosti mladih Slovencev in njihovih potomcev, ki živijo v sosednji državah in drugod po svetu.

Vabljeni, da se med 5. in 6. julijem v Ljubljani in Mariboru udeležite dogodkov, namenjenih druženju in spoznavanju slovenskega izseljenstva in kulturnega ustvarjanja v zamejstvu in po svetu.

Pogled na oder lanskoletne prireditve Dobrodošli doma.

Osrednja prireditev bo potekala 6. julija na Kongresnem trgu v Ljubljani. Celoten program bo 15. junija objavljen na spletni strani www.dobrodoslidoma.si, na spletni strani Urada www.uszs.gov.si in na facebooku.

 

Besedilo in foto: Urad RS za slovence v zamejstvu in po svetu

Podobne teme: