Napoved dogodkov Urada: 5. julij – 14. julij 2013

Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

PETEK, 5. JULIJ 2013

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu prireja 5. in 6. julija 2013 prireditev Dobrodošli doma 2013, namenjeno druženju vseh Slovencev iz sveta in domovine. Rdeča nit letošnje prireditve bodo mladi, tako tisti iz domovine kot tisti zamejstva in sveta. V sodelovanju z mladimi iz nevladnih organizacij iz Slovenije, zamejstva in sveta za vas pripravljamo pester program – razstave, delavnice, gledališke in glasbene nastope. Večina prireditev bo na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo prireditev odprla z nagovorom v petek, 5. julija 2013 ob 11.00 uri v Slovenski kinoteki. (Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana)

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel in župan Mestne občine Ljubljana, pokroviteljice prireditve, Zoran Janković, bosta zbrane nagovorila na osrednji prireditvi DOBRODOŠLI DOMA 2013 v petek, 5. julija, ob 20.00 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Več o programu najdete na spletni strani www.dobrodoslidoma.si in na facebooku.

SOBOTA, 6. JULIJ 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel  se bo v soboto, 6. julija 2013, ob 10. uri  udeležila tradicionalnega Festivala sivke na Ivanjem Gradu pri Komnu, kjer bo vse navzoče pozdravila z nagovorom. (Ivanji Grad pri Komnu)

 

PONEDELJEK, 8. JULIJ 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo v ponedeljek, 8. julija 2013, udeležila regijskega obiska Pozitivne Slovenije na primorsko kraški regiji, na katerem bo prisotna tudi Predsednica Vlade RS ter ministri in poslanci Pozitivne Slovenije. (Primorsko kraška regija).                                     

SREDA, 10. JULIJ 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo v sredo, 10. julija 2013 ob 11. uri sodelovala na seji Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, ki jo je sklicala predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek. Seja je namenjena izmenjavi informacij o dejavnostih organizacij Slovencev po svetu in sprejemu programa dela Sveta Vlade RS za Slovence po svetu. (Gregorčičeva 27, velika sejna dvorana, Ljubljana)
Fototermin: ob 11 uri
Skupinsko fotografiranje: ob 12.30 uri
Po dogodku bo medijem posredovano pisno sporočilo za javnost.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel  se bo v sredo, 10. julija 2013, ob 13. uri  na povabilo predsednice Dežele Furlanije Julijske krajine Debore Serracchiani udeležila delovnega kosila v Vili Podrožnik, ki ga gosti minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. (Vila Podrožnik)

ČETRTEK, 11. JULIJ 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel  se bo v četrtek, 11. julija 2013 ob 17.30 uri na povabilo deželnega glavarja dr. Petra Kaiserja udeležila slovesnega odprtja festivala Koroško poletje v Kongresnem centru v Beljaku. Festival bo odprl avstrijski  zvezni predsednik dr. Heinz Fischer. (Kongresni center Beljak / Congress Center Villach, Europaplatz 1, AT-9500 Beljak / Villach)

 

Besedilo: Urad

Podobne teme: