NAPOVED Urada: od 14. do 20. 10. 2013

Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

PONEDELJEK, 14. OKTOBER 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo, ob 11. 30, sprejela veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji Njegovo ekscelenco Pietera J. Langenberga v prostorih Urada (Erjavčeva 15, Ljubljana).

TOREK, 15. OKTOBER 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo, ob 14. uri, udeležila  predstavitve skupnega programa in sodelovanja Stalnega gledališča Furlanije Julijske Krajine Il Rossetti in Slovenskega stalnega gledališča v Trstuza prihodnje leto 2014 (Mestna občina Ljubljana, Mestni trg 1).
Državni sekretar Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih bo predaval na temo »Položaj slovenske manjšine v sosednjih državah« v prostorih Karantene s pričetkom ob 17. uri (kletna dvorana, Pobreška cesta 20).

SREDA, 16. OKTOBER 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo, ob 12. uri, udeležila  predstavitve projekta ustanovitve inkubatorja za mlade podjetnike, ki ga s podporo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu ustanavlja Slovensko Deželno Gospodarsko Združenje Trst (Ul. Cicerone 8, Trst).

ČETRTEK, 17. OKTOBER 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo na povabilo predsednika Svetovnega slovenskega kongresa, ob 14.30, udeležila VIII. Konference slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije, kjer bo vse navzoče tudi nagovorila (Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana).
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel  bo imela, v popoldanskem času, intervju na temo »slovenska manjšina na Madžarskem« (TV As, Murska Sobota, Gregorčičeva ulica 6).

PETEK, 18. OKTOBER 2013
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel bo imela v Slovenskem domu Lipa v Monoštru, ob 11. uri, sestanek s predstavniki slovenske manjšine v zvezi z zasedanjemslovensko-madžarske mešane komisije, ki je bilo v Porabju (Slovenski kulturni in informativni center, hotel Lipa, Monošter, Gárdony út 1).

 

Besedilo: Urad

 

Podobne teme: