NAPOVED Urad: 21. do 27. 10. 2013

Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

SREDA, 23. OKTOBER 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo, ob 9. uri, udeležila  4. poslovne konference z naslovom »Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva« v hotelu Terme Čatež, kjer bo vse navzoče nagovora. Pobudnik in soorganizator konference je Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Gre za posvet s slovenskimi podjetniki in poslovnimi ustanovami pretežno iz držav na tleh nekdanje skupne države, na katerega so vabljeni predvsem podjetniki posavske regije.

PETEK, 25. OKTOBER 2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se bo na povabilo Slovenske športne zveze, krovne organizacije vseh slovenskih in dvojezičnih športnih društev v Avstriji obiskala avstrijsko Koroško. Obiskala bo razločne športne lokacije in se seznanila  z dejavnostmi in težnjami slovenskega  športna na avstrijskem Koroškem.

Državni sekretar Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih se bo, ob 15.30, udeležil okrogle mize in razprave na temo »Slovenci v Avstriji, Italiji, na Madžarskem in Hrvaškem: vizija prisotnosti«, v sejni dvorani deželnega sedeža Slovenske kulturne-gospodarske zveze (Ul. S. Francesco 20/III.)

 

Besedilo: Urad

 

Podobne teme: