Ekvlib Inštitut: V času dopusta je pomembno, da se delavec resnično lahko odklopi.

Odgovornost delodajalca je po navedbah Ekvilib Inštituta, ki podeljuje certifikat družbeno odgovoren delodajalec, da nima pričakovanj do dosegljivosti delavca na dopustu in da temu primerno organizira potek dela.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Odgovornost delodajalca je, da zagotovi zaposlenemu občutek varnosti, da se v času koriščenja letnega dopusta resnično lahko odklopi. To pa pomeni, da bo nujne stvari opravil nekdo od sodelavk ali sodelavcev, ki ta čas niso na dopustu, so zapisali v sporočilu za javnost.

Če je le mogoče, predlagam, da si v času letnega dopusta onemogočite dostop do službene pošte na pametnem telefonu in tablici, prenosni računalnik pa pustite v pisarni. Le tako se je mogoče resnično odklopiti in ne misliti na službene obveznosti,” je dejal direktor Ekvilib Inštituta Aleš Kranjc Kušlan.

Poudarili so tudi odgovornost zaposlenih. “Da preklopi iz vloge nepogrešljivega zaposlenega v uživaškega dopustnika. Ni pa vedno lahko, saj se tudi dober počitek ne opravi sam od sebe. Je pa sproščujoč dopust vsekakor

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav