EZS: Cvarjev izračun podražitve elektrike je napačen, za male poslovne odjemalce bo dvig 20-odstoten

Na Energetski zbornici Slovenije (EZS) opozarjajo, da je izračun o “enormnem” povišanju stroškov električne energije za male podjetnike v prihodnjem letu, ki ga je predstavil predsednik OZS-ja Blaž Cvar, napačen.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsednik Obrtne zbornice Slovenije (OZS) Blaž Cvar je na novinarski konferenci gospodarskih in kmetijskih organizacij ter združenj v ponedeljek dejal, da “s 1. januarjem 2024 več kot 100 tisoč obrtnikov in podjetnikov čaka enormno povišanje stroškov na področju električne energije”, pri čemer je navedel primer računa za električno energijo, ki se bo povišal s 688 na 1237 evrov.

V Sekciji za vprašanja dobaviteljev električne energije (SVDEE), ki deluje v okviru Energetske zbornice Slovenije (EZS), opozarjajo, da je izračun, ki jim ga je Cvar pozneje tudi posredoval, napačen, saj ni temeljil na primerljivih vrednostih. “Verjamem, da je šlo v tem primeru za neljubo napako. Ker v sklopu SVDEE-ja delujemo dobavitelji, ki smo dnevno v stiku z našimi kupci, smo takoj po netočni izjavi tudi zaznali njihov nemir

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav