Skupščina Darsa potrdila izvedbo posebne revizije sklepanja in vodenja poslov družbi

Skupščina Darsa je v sredo na izredni seji potrdila predlog SDH-ja za izvedbo posebne revizije poslov družbe v preteklem petletnem obdobju. V njej bodo preverili načrtovanje poslov z vidika upravičenosti in transparentnosti ter postopke sklepanja aneksov.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Posebni revizor bo preveril nabor poslov, pri čemer bo med drugim pregledal Darsovo načrtovanje in izvedbo z vidika poslovne potrebnosti, ekonomske upravičenosti in transparentnosti. Prav tako bo preveril postopek priprave razpisnih pogojev z vidika morebitnega prilagajanja razpisnih pogojev ciljnim ponudnikom ali drugačnega omejevanja konkurence.

Konkurenčni postopek izbora posebnega revizorja bo izvedel Dars, Slovenski državni holding (SDH) pa bo v vlogi edinega delničarja zagotovil neodvisnost in preglednost postopka. Izbranega revizorja bo skupščina imenovala po uspešno zaključenem postopku izbora, izhaja iz zapisnika, objavljenega prek spletne strani Ljubljanske borze.

Sorodna novica Valentin Hajdinjak odstopil z mesta predsednika uprave Darsa

SDH od revizorja pričakuje, da glede na izsledke pregledov poslov poda priporočila za izboljšanje procesov. Na podlagi ugotovitev posebne revizije pa

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav