Frizerji, kozmetiki in fotografi za odpravo prostorskih omejitev glede števila strank v salonih

Sekcije frizerjev, kozmetikov in fotografov pri OZS-ju pozivajo k odpravi pogoja, ki določa, da je na 30 m2 lahko le ena stranka. “Zaradi prostorskih omejitev jih je veliko na čakanju na delo, dodatno pa se povečuje delo na črno,” izpostavljajo.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Frizerji in kozmetiki predlagajo, da bi veljala omejitev 10 kvadratnih metrov na eno stranko ali dva metra razdalje med strankami. Na ta način bi se lahko po njihovih navedbah na delovna mesta vrnili številni zaposleni, ki so trenutno na čakanju na delo doma.

Pozitiven vidik odprave prostorskih omejitev bi bil tudi zmanjšanje sive ekonomije in dela na črno, saj zaradi strogih omejitev številni opravljajo frizerske in kozmetične storitve v zasebnih domovih, kjer pa ustrezne zaščite ni. Frizerji in kozmetiki imajo zaradi prostorskih omejitev tudi velik upad prometa,” so opozorili v sporočilu za javnost.

Sekcija frizerjev in sekcija kozmetikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) si obenem želita, da se pri izvajanju frizerskih in kozmetičnih storitev v odlok doda izjema, da omejitev 30 kvadratnih metrov na stranko ne velja za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav