Furs poziva k potrditvi elektronskega naslova ob prijavi na eVročanje

Finančna uprava RS (Furs) ob začetku vročanja odločb za uporabo stavbnega zemljišča ugotavlja, da zavezanci, ki so prijavljeni v eVročanje in dokumente dobivajo v eDavke, to radi spregledajo.

Zato naj preverijo, ali so med okoli 46.000 osebami, ki še niso potrdile elektronskega naslova za obveščanje o novih dokumentih v eDavkih, in ga potrdijo.

V eVročanje je, kot so danes sporočili s Fursa, prijavljenih že več kot 270.000 fizičnih oseb, ki bodo Fursove dokumente prejemale izključno v eDavke, pri čemer pa jih precej še ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o odloženih dokumentih. Furs te poziva, da potrdijo svoj elektronski naslov.

Finančna uprava je odločbe o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča začela vročati marca. Kot je pokazala analiza, številni zavezanci ob prijavi na storitev eVročanje sporočijo svoj elektronski naslov, pozabijo pa ga potrditi. A to pomeni, da o vročenem dokumentu ne bodo obveščeni po elektronski pošti, posledično se lahko zgodi, da bodo odločbe iz eDavkov spregledali.

V tem primeru lahko zavezanec zamudi rok za pritožbo ali rok za plačilo, zaradi česar lahko pride do davčne izvršbe ter s tem postopkom

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav