Telekom Slovenije lani z največjim dobičkom po letu 2015

Skupina Telekom Slovenije je lani ustvarila 708,2 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je sedem odstotkov več kot v letu 2022, prihodki od prodaje pa so bili pri 695 milijonih evrov višji za sedem odstotkov. Čisti dobiček se je zvišal za 25 odstotkov.


 Foto: BoBo
Foto: BoBo

Skupina Telekom Slovenije, ki zaposluje 3253 ljudi, je lani prihodke povečala v različnih segmentih svojega poslovanja, največjo rast je dosegla na področjih mobilnih in širokopasovnih storitev, znotraj IKT-ja so se najbolj povečali prihodki na področju zagotavljanja kibernetske varnosti, povečali so se prihodki spletne trgovine, zavarovanj in eZdravja, višji so tudi prihodki na veleprodajnem trgu.

Skupina Telekom Slovenije je v letu 2023 kljub zaostrenim tržnim razmeram, visokim cenam energentov in škodi, ki so jo na infrastrukturi Telekoma Slovenije in GVO-ja povzročile poplave, poslovala uspešno, presegla zastavljene cilje in v primerjavi z letom 2022 pomembno izboljšala poslovanje,” so ob objavi nerevidiranih podatkov o poslovanju, s katerimi se Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav