Gostinski vrtovi v dveh statističnih regijah bodo odprti po več kot štirih mesecih

Gostinski lokali v statističnih regijah Posavska in Jugovzhodna Slovenija bodo lahko v ponedeljek odprli terase in vrtove. V enotedenskem poskusnem obdobju bodo na zunanjih površinah stregli med 6. in 19. uro, upoštevati pa morajo navodila NIJZ-ja.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Če se bo število okužb povečalo, bo vlada lokale znova zaprla, je povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Prav tako bi lahko vlada lokale znova zaprla, če bodo inšpektorji zaznavali večje število kršitev veljavnih pogojev obratovanja. O obratovanju po izteku poskusnega obdobja bo vlada presojala na seji prihodnji teden.

Upoštevati bo treba navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). “Apeliram tako na gostince kot tudi na goste: ravnajmo odgovorno in spoštujmo ukrepe, da se lahko čim prej vrnemo v normalno življenje,” je poudaril Počivalšek.

Zaposleni v gostinskih lokalih in gostje bodo morali ves čas nositi maske, razen ko bodo sedeli pri mizi. Zaposleni se bodo morali enkrat tedensko testirati na okužbo z novim koronavirusom; izjeme veljajo za tiste, ki so cepljeni ali so bolezen preboleli in imajo ustrezno zdravniško

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav